woensdag 23 april 2008

Ding 11 + 12

Ding 11 en 12
Mijn wikibijdrage over kauwtjes staat hier
Samen met biebjes heb ik in pwwiki een nieuwe pagina gemaakt. Doel was a) om te ervaren hoe het is om een artikel in een wiki te zetten en b)hoe het is om samen een artikel aan te vullen en te bewerken. In het wikiprogramma de tekst wat verdelen over de pagina, kostte moeite. Het plaatje wilde niet aan de rechterkant, alinea’s verschoven, een tabel aan de linkerkant lukte niet, bij het switchen tussen de classic mode en de opmaakmodes verdwenen stukken tekst, de preview bevatte soms maar de helft van de tekst. Ging dus niet makkelijk, maar dat kan aan het programma liggen (en aan onszelf natuurlijk). Vervelender was dat het opslaan van veranderingen niet goed ging. Bij Save kwam Pge not found, daarna moest er op Vorige geklikt worden. Soms kwam bij kijken zonder op edit te klikken: edits are unsaved etc. Bij het tegelijk op 2 computers werken aan het artikel kwam een melding van: delete lock Misschien dat andere wiki-programma's meer vertrouwen geven? Tot slot zoek ik nog waar zich de knop ‘changes’, die zou zich “at the top and bottom” van de artikeltjes bevinden, maar waar?

5 opmerkingen:

Overijssel - Plaatsbeschrijvingen 1880-1930 zei

Het verhaal over de kauwen Gerrit en Dries is om in te lijsten (of in dit geval in een bundel op te nemen). Het leest als een sprookje. Prachtig.

Marina Noordegraaf .... zei

heel mooi geschreven inderdaad!

Maar wat ik mij nu afvroeg: is het door René en jou geschreven of is het ook overgenomen uit het boek van Lorenz?

Tegelijk aan 1 artikel in een wiki werken is lastig inderdaad. Want welke wijziging moet hij dan pakken? Als jij net iets later op Publish drukt dan Rene dan neemt hij jouw versie en niet die van Rene. Wil je echt gelijktijdig werken dan kom je uit op Collaborative Real Time Editing, zoals dat dan heet. Met Google Docs kan dat b.v. wel!

Bedoel je de knop "Recent activity"? Die vind je naast het knopje Sidebar in .. de Sidebar.

Obdigi zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Obdigi zei

Hoi orient-express en Marina,
Bedankt voor jullie reactie op het wiki-stukje over de kauwtjes.

Voor Marina: Het zijn de herinneringen aan die leuke vogels van René en mij (niet alleen op het werk een duobaan maar ook privé samen, vandaar). Toen het allemaal weer boven kwam zijn we ook bij onze oude foto’s gaan zoeken. Een paar leuke gevonden om bij het stukje te zetten, maar de originelen stammen nog uit het dia-tijdperk, die moeten dus eerst digitaal gemaakt worden.
Over dat “recent activity”: ik bedoelde eigenlijk meer een vergelijking tussen oude en gewijzigde tekst zodat je de verschillen ziet. Maar misschien zit dat hier niet bij. Tussen deze wiki-manier en google docs zitten dan best wel overeenkomsten.

23 Dingen zei

Hi, poosje geleden alweer dat ik hier was!
De vorige bewerkingen vind je inderdaad onderaan een artikel bij 'History'. Klik de bovenste en eentje daaronder aan en je kan versies met elkaar vergelijken. Bij Wikipedia werkt het ook ongeveer zo.

In de wiki is (boven in de sidebar) een link naar een pagina te vinden, waarin anderen de verschillen en de toepassingsmogelijkheden opsommen van een blog, wiki en google docs.
Misschien kan je met jouw kennis ook iets bijdragen?